Foutcodes E-bike Bafang

Er is niks vervelender dan dat je lekker aan het fietsen bent en opeens houdt je ondersteuning ermee op! Net als bij alle andere voertuigen kan een E-bike problemen ondervinden en kunnen er foutcodes (error code) optreden die aangeven dat er iets mis is met het systeem. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende foutcodes van een E-bike met een Bafang motor.

Wat zijn veelvoorkomende Foutcode's bij een E-bike met een Bafang motor?

Error 21

Een error 21 is een veelvoorkomende foutcode welke vaak zelf makkelijk opgelost kan worden. Het heeft te maken met speedsensor van je E-bike. Deze registreert de omwentelingen van het achterwiel niet meer. Controleer of de magneet in je achterwiel tussen de 10mm & 20mm ruimte heeft ten opzichte van de speedsensor. Ook kan vuil ervoor zorgen dat de speedsensor de magneet niet goed registreert, het is dus belangrijk dat de magneet goed schoon is gemaakt.

Error 08

Een error 08 heeft te maken met de hall sensor van je motor, deze zorgt voor een fijne ondersteuning zonder hikken en stoten. Controleer bij deze foutcode of alle kabels juist zijn aangesloten, vooral de motorkabel is hierin belangrijk. Heeft dit niet geholpen dan raden we je aan de fietsenmaker te raadplegen.

Error 30

Een error 30 is een communicatie fout in het elektronische gedeelte van je E-bike. De E-bike start vaak nog wel op maar de desbetreffende foutcode springt gelijk in beeld. De elektrische fiets kan bepaalde waardes niet meer uitlezen, vaak is de display hierin de boosdoener. Zorg dat de display juist is aangesloten. Blijft de foutcode in het scherm staan, raadpleeg dan een fietsenmaker.

Error 26

Een error 26 is een foutmelding welke afkomstig is uit de torque sensor van een middenmotor. Een torque sensor is een sensor die gebruikt wordt op elektrische fietsen (e-bikes) om de hoeveelheid kracht of draaimoment (torque) die de fietser op de pedalen uitoefent te meten. Het is een belangrijk onderdeel van het trapondersteuningssysteem van de e-bike, omdat het de motor in staat stelt om de juiste hoeveelheid vermogen te leveren op basis van de inspanning van de fietser. Bij deze foutcode zal de torquesensor vervangen moeten worden raadpleeg daarom bij deze foutcode een fietsenmaker.

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Plaats een reactie *

Naam *

Email *

Website

× Kan ik je helpen?